csütörtök, január 01, 2004

Mivel kiutazas elott szomomra a legnagyobb kerdes az volt, hogy mennyibe is kerul egy honap, MINDEN kiadasomat leirtam november 25-tol, december 31-ig. FONTOS, hogy ez az en eletvitelemhez kapcsolodo koltsegek es mivel a szallast elore fizettem, annak a koltsegeit nem tartalmazz (kb 100AUD/het).

KAJA: 350AUD
KOMMUNIKACIO: 100AUD
UTAZAS: 200AUD
SZORAKOZAS: 100AUD
EGYEB: 200AUD

Egy kis magyarazat es hasznalati utasitas a koltsegekhez.

Kaja: nagyon fontos megjegyeznem, hogy amiota dolgozom, eleg keveset kell kajara koltenem, mert mind a ket etteremben kapok meleg etelt, amikor dolgozom. Egyebkent a piaci es aruhazi bevasarlastol a gyorsettermi kajalasig es a fagyiig, minden benne van.

Kommunikacio: szinten eleg keplekeny koltseg, es azt is kalkulalja bele mindenki, hogy itt volt a karacsony es a szilveszter is, viszont nekem eleg szukkoru a csaladom, igy nem kellett sok embert felhivnom.

Utazas: a piros zonaban lakom, igy a "legolcsobb" jegyet tudom megvenni, bar abbol altalaban olyat veszek, ami vonatra, buszra es ferryre is jo.

Szorakozas: mindenkinek sajat beosztasa szerint. A szobatarsam szerintem ennek a tizedet sem kolti, mivel csak suliba es munkaba jar. En nem iszom sort es tomeny szeszt, ezert azzal kulon kell tervezni. Ebbe a koltsegbe egy Brazil party, neheny pub latogatas, Ocean World es Taronga Zoo felkeresese, Bowlling, Internet Cafe

Egyeb: minden ami meg nem volt. Vizummodositas, letet az agynemuert es a kulcsokert, ruha a "hideg" miatt es a felszolgalashoz, elektromos atalakito, terkep, napvedo, ..... stb.

Mivel mindenkinek egyenre szabott a koltsegekerete, nem lehet pontosan meghatarozni, hogy mennyi az annyi. Nekem a havi 1.000AUD alatt sikerult maradni, ha nem is sokkal. Ha atszamolom forintba, akkor ez nem egy tul jo osszeg, viszont nem szabad atszamolni, mert nincs ertelme. Az itteni bevetelekhez kell viszonyitani. Felszolgalokent 15-20AUD-ra jott ki eddig az oraberem. Legalisan 20 orat lehet dolgozni / het. ;-((

Jo szamolgatast!

Nincsenek megjegyzések: