vasárnap, április 04, 2004

Kezdem azzal, hogy megoldodott a lakotars kerdese. Megalakitottuk a magyar klubot. Gondolom, sokakhoz hasonloan, szerepelt a tervek kozott, hogy lehetoleg (az angolt erositendo) ne magyarokkal lakjunk egyutt, de az ido rovidsege miatt igy gyorsabban mukodtek a dolgok. Koszonom a segitseget Grimm Szilvinek (ACE helyi kapcsolattartoja) is, aki aktivan szerepet jatszott a keresesben (egy kis reklam sosem art).

Szombaton ket magyar lannyal (Csenge es Rita) felkerestuk a Wonderland nevu elmenyparkot, ami NEM azonos a Lunaparkkal. Az utazas valamivel tobb, mint haromnegyed orat vett igenybe. Kezdetben kicsit csalodottak voltunk, mivel nem sok elterest lattunk bp-i vidamparkhoz kepest. Nem baj, ha mar itt vagyunk, elvezzuk, foleg, hogy a belepes kozel $50, amiert mindenre ingyen ulhetsz fel, valamint bemehetsz vele a vidampark mellett talalhato allatkertbe is.
Elso utunk a hajohinta volt, ami kivulrol nem volt egy nagy durranas. Kit hoz lazba, hogy egy kicsit fejjel lefele logsz, meg hintazol? Nos minket mindenesetre igen, legalabbis amikor mar benne ultunk. Eleg kemeny.
Lehet, hogy az elso megilletodottseg is kozrejatszott, mivel a masodik alkalommal tenyleg nem volt olyan sokkszeru, bar lehet, hogy az is kozrejatszott, hogy kozepre ultunk, hogy lassuk a szemben ulok arcat,
nem ugy mint elsore, amikor a vegeben voltunk.
Levezetesnek egy kis korhinta. Nagyon nem a mi korosztalyunknak terveztek, de ennek ellenere jo volt egy kis lazitas.
Irany a Demon. Milyen hullamvasut, ahol a palya egyszer csak vegeter es nincs tovabb? "Tolatos!" Sorbanallas kozben talalgattuk, hogy mi az, amiert a megerkezeskor "kicsit" csendesnek tunnek az utasok. Nos a dobbenet. Nem tunt ez sem olyan nagy kihivasnak, de ennek ellenere, mar a szembe indulas okozott egy kissebb zabszem efektust, mert minden elozetes jel nelkul indultunk el. Be kell vallanom, hogy elegge erolkodnom kellett, hogy az automata fenykepre egy "hu de elvezem" kepet vagjak. Mivel "csak" harman voltunk, mellettem egy ausztral csaj ult, mivel az o csapatuk meg 5 fo volt. Nos az elore ut vegen, a visszafele indulas elott kicsit osszeneztunk. Azert az megnyugtatott, hogy neki is kiult a dobbenet az arcara. Tolatas, hirtelen fekezes, csond, majd hatalmas hangzavar. Nagyon jo, bar ezt csak egyszer probaltuk ki.
Ezek utan mar nem erhet minket meglepetes, menjunk a zuhanashoz. Itt csak a sorbanallas volt hosszu. A zuhanas nem. Azt hiszem a budapesti vidamparknak is van hasonlo atrakcioja, talan Ikarus neven fut. Amennyiben maradunk annal, hogy a Demon zabszemefektust okozott, akkor erre nem igazan tudok jo szot. KI KELL PROBALNI!!!! Nagyon durva!!!!!!!!!!!!!!Kezdodott azzal, hogy a harom panorama
kozul kifogtuk azt, ahonnan csak a pusztat latni. Lassu indulas utan egyre gyorsabban kusztunk felfele, ami igazabol nem javitotta az onbizalmamat. Ki volt az a hulye aki ezt kitalalta? Komolyan fel akartam
en erre ulni? A torony tetejen villodzo monitorok, mellyeken foleg a szokasos windows, program error felirat villog, majd ismet, minden figyelmeztetes nelkul, indul a "moka". Most is kiraz a hideg, de ennek
ellenere szivesen felulnek ujra. Mivel a szabadesesnel gyorsabban huznak lefele, nincs is idod rosszul lenni, de meg az eleteddel sem szamotvetni. Igazi adrenalinbomba. Lehet, hogy masok esetleg nem igy gondoljak, de azoknak az arcat is szivesen megneznem az automata fenykepeken.
Mivel a tobbi jatekot nem talaltuk eleg vonzonak, atmentunk az allatkerti reszbe. "Szokasos" koala, kenguru, krokodil es egyebek. A Taronga Zoo sokkal jobban tetszett.
Visszamentunk a Wonderland reszre, legalabb kiprobaljuk masodszor is a hajot. Jol eldumaltunk a szembenulo ausztralokkal. Kozepen nem volt olyan "megrazo", mint elsore a hajo vegeben.
Nezd mar. Megnyitottak egy eddig lezart reszt. Helikopteres setarepules, kotottpalyas, Ford T modellekrol torteno "varosnezes", celbadobas, jatekautomatak, hullamvasut es amiert kijottunk a vizi vidampark resz. Ez az amirol lemaradtunk, ugyanis vissza kellett indulnunk, mivel Csenge es en is dolgoztunk aznap. Talan elo kellett volna venni a terkepet, megnezni, hogy milyen helyek is vannak. Talan legkozelebb. ;0((

Vasarnap felkerestunk (ismet Rita es Csenge) egy Nike gyari boltot, ahol kellemes meglepetes ert az arak es a valasztek tekinteteben. A lanyok mar voltak itt, de mivel megis csak nok (bocsi), fenntartasokkal fogadtam a beszamolojukat. Nehany ar alig tert el a Peddys Market, kinai termekeinek az araitol. "Termeszetesen" a Nike is kinai, fiji, tajvani es hasonloan "dragan" dolgozo orszagokban keszul, azonban a markanevet elegge meg kell fizetni. Szerintem egyes termekek (nagytobbseg) meg a magyarorszagi arakat sem erik el. Egy magasitott szaru turacipo $65 (bolti ara kozel $250-300), hosszuuju polo $20. Az Au. olvasoknak es a hamarosan kitelepuloknek a cim: 130 Parramatta
Road, Auburn. Egyebkent tobb mas sportszergyartonak is van itt hasonlo uzlete. Mellesleg a taxi $35, ha a varoskozponti akarsz menni. Ez van, ha elbameszkodod az idot es meg dolgoznod is kell este.:0((

Mellesleg az oraallitas miatt, mar "csak" 8 ora elonyunk van Mo-hoz kepest. Sajnos ez a km-ekben nem okozott valtozast. A "szokasos" tortenet itt is megesett, azaz, a szobatarsammal elfelejtettuk, hogy oraallitas volt, igy "11"-kor folebredve, konstataltuk, hogy neki bizony 11-kor mar az etteremben kellett volna lennie. Kapkodva oltozes, rohanas. 5 perc mulva jon vissza. Mi tortent? Semmi, csak a fonokot hivta es kozolte vele, hogy bocsi, de kesek. Miert? Hol vagy? Meg csak 10 ora mult 5 perccel. Nem ersz be egy ora alatt? Nos ez szerintem nem eloszor es nem is utoljara fordult el a vilagtortenelemben.
A magyar etterem szempontjabol csak jol jott ez az oraallitas, ugyanis a vendegek, mint a "vampirok", csak sotetedes utan kezdenek bearamlani, de akkor (legalabbis altalaban) eleg szep szamban, bar arra is volt pelda, hogy hamarabb kellett bezarnunk, mert annyira nem voltak vendegek.

Meglepodve tapasztaltam 2 honap utan, hogy nincs 14. emelet a toronyhazban, ahol lakunk. 13. van, utana pedig a 15. kovetkezik. Tudja esetleg valaki, hogy nalunk miert a 13. a szerencse, vagy balszerencse szama? Esetleg azt is megirhatnatok, hogy miert nincs 14. emelet. Lehet, hogy kifelejtettek a programozaskor? ;0))

Hetfon a Luna Park jovoltabol reszt vettem egy Lavazza kavefozo treningen. Mivel itt mar van kavefozo tapasztalatom, sok ujjat nem tanultam, inkabb erdekessegeket, amik lehet, hogy jobba teszik a kavet, de baromira lassitjak a munkat. Mivel eddig sem volt panasz az altalam keszitett kavekra, inkabb egyes, a munkat gyorsito trukkoket elveztem a legjobban.

A suli tovabbra sem tul nehez, de azert a 2 hete elhalasztott es most megirt vizsga a cegek szervezeti felepitese es strukturajabol nem csalt mosolyt az arcomra, csak inkabb valami kinos grimaszt. Meg jo, hogy az utolso heten csak a vizsgara felkeszitendo, atvettuk az egesz anyagot. Volt is egy-ket resz, amivel hamar vegeztem, de joparon el kellett gondolkodnom. Lesznek szerintem meglepetesek, mivel a feleletvalasztos tesztek egy reszet lattam a szomszedaimnal, igy hamar megallapithattam, hogy 3-an 4 kulonbozo valaszt talaltak jonak. Ennyit az egyertelmusegrol. Meg szerencse, hogy csak a, b, c, es d, kozul kellett valasztani. "Sikerult" utolso elottinek beadnom a tesztet, bar meg lett volna 10perc. Jo magyar mondas szerint, majd meglatjuk.

Kitort az oszi, tavaszi szunet, igy 2 hetig kell "szenvedenem" suli nelkul. Valahogy majd csak kibirom. ;0))

Nincsenek megjegyzések: