csütörtök, március 25, 2004

Hat eddig is sikerult vegre eljutnom, hogy ismet irjak.

Telnek a napok, az ido meg nagyon gyorsan repul. 4 honapja szallt le
a repulom (sajnos nem a privat repulom) ezen a csodalatos helyen, ahol a kezdeti meglepetesektol, a szornyulkodesen keresztul a szuperjo hangulatig mindent meg lehet talalni. / Pont mint otthon. ;0)) / Azert hatalmas elony, hogy az ocean csak 20 percre van a lakastol busszal, ennek oromere, mar 4 hete nem sikerult kijutnom valamelyik beach-re. Vagy az idojaras, vagy a lustasag, vagy a vizsgara valo felkeszules, vagy a munka akadalyozott meg. Kifogasokat mindig lehet talalni. A kezdeti lenduletemet sajnos nem birtam megtartani, igy mar nem fordul elo olyasmi, hogy ha nagyon faradt vagyok akkor kimegyek Bondi Beach-re relaxalni, pihenni, aludni. Marad a 28. emeleti erkely, a medence es a szauna. Na nem sajnaltatni akarom magam, csak azert megis. ;0))

Nekem nagyon bejon a suli, mert szerintem eleg jo a tanarunk, es mindig megprobalja feldobni valamivel a tarsasagot. Ma pl.: babavaro bulit rendeztunk az egyik sracnak az osztalybol, akinek a felesege hamarosan szulni fog. (Iwona es Cris is volt osztalytarsam a nyelvi kepzesen.) Crisnek semmirol sem volt fogalma, igy az egyik szunetben felkuldte az igazgatosagra, hogy intezze el a papirjait, mert valami nem stimmel. Cris el, mindenki fel a bufebe. Pelenkak, cumik, kiszoknik lepedo stb. kerultek az asztalra, meg egy kis ragcsalnivalo es uditok. Cris nagy boldogan jon lefele, hogy sikerult mindent elinteznie, mikor szolid taps fogadta. Ugy meglepodott, hogy korbenezett, hogy kinek is szol ez az egesz. Nagyon jo volt latni, hogy kellemesen meglepodott. "Ijedteben" mindenkit meg akart hivni legalabb egy kavera, vagy uditore. Az ilyen pillanatok tudnak orokre emlekezetesek maradni.
Ket hettel ezelott, csapatepites feladatkent a tanarunk kivalasztott embereket, akik kevesbe ismerik egymast, hogy szervezzek meg egy torta elkesziteset. Nos ennek a kepei is megtalalhatoak a neten. Elarulhatom, hogy a "szerenyek" csapatat erositettem (legalabbis remelem, hogy erositettem), igy mivel onbizalomban nem volt hiany, egyontetuleg a legjobbnak minositettek az erzekszervi vizsgalaton a tortankat.
Koszonom az aggodast es a jokivansagokat, de vizsgank elmaradt, atment aprilis 1-ei trafaba, ugyanis a tanarunknak nem volt hangulata osszeallitani a tesztkerdeseket, ezert haladunk meg egy kicsit az anyaggal es a fent emlitett napon fogjuk megirni. Ezert szotaraztam hajnali 5-ig?

Hosszas hallgatasom oka a lustasag es a munka mellett egy kellemetlen megfazas volt, amibol remelhetoleg sikerult teljesen kikecmeregnem. Hogy a francba tudtam megfazni 30 fokban? A valasz: a vendegek hibaja. A nemzetkozi etteremben dolgoztam es annyira keves vendegunk volt, hogy "kinomban" megittam nehany shaket. Na nem az egy gomboc fagy, fel liter tejes hivatalos verziot, hanem a 4 gomboc fagyi, 2dl tej kombinaciot. Lehet, hogy ezt nem kellett volna.

Sikeresen felkerestem meg bezaras elott az Ausztralia Muzeum allatfoto kiallitasat, amirol en is csinaltam kepeket. A sotet miatt nem tul sok sikerult, de nehanyat feltettem a netre.

A mult het esteit megprobaltam egy kis kikapcsolodassal tolteni, nos lehet, hogy nem ez a het volt a bulizasra kijelolve. Csutortokon ket hely kozul is vallogathattunk, igy a csapat egyik fele brazil partyra, a tobbiek nemzetkozi diakbuliba mentek. Nos a brazil party nekem nem jott be, bar az ara alapjan mar gondolhattuk volna, hogy nem fogja elerni az eddigi rendezvenyek szinvonalat. Nem baj. Taxi, irany a masik buli. Nos ezt mar igazan nem kellett, a csoborbol vodorbe efektust jatszottuk el, azzal az elteressel, hogy itt mar kifulladt az igazan be sem indult buli. Annyi elonye volt, hogy talakoztam a regi, Rockdale-i lakotarsaimmal, nagy orulgetes, mosolygas, vallveregetes, aztan fel ora mulva haza. Fo az optimizmus. Penteken lesz egy buli a Shark Hotelben, aminek a szervezeseben a suli is reszt vesz. Nos ez nem volt rossz, de voltam mar jobb buliban. Elonye, hogy nem volt koromsotet, es a zene is csak annyira volt hangos, hogy lehetett mellette beszelgetni anelkul, hogy berekedtem volna. Nagy mosolygasok kozepette meg is hivtak szombatra egy spanyol srac szulinapi bulijaba. Mivel dolgoztam es a pontos cimet sem tudtam, egy volt osztajtarsammal, egy Thai lannyal mentunk a buliba. Ejfel utan ertunk oda es terv szerint este 10 korul kezdodott volna az ereszd el a hajam. Kezdodott volna, mert mar du. 4 kor beindultak, igy mire megerkeztunk, aki meg ott volt, az mar nem volt ott teljesen. ;0)) Ennek ellenere itt ereztem magam a legjobban a heten. Minden szlovakrol kiderult, hogy Mo-ra jartak sorozni. Valoszinuleg azzal a vonattal jottek, amivel mi jartunk at hozzajuk hasonlo indittatasbol kifolyolag. Hol vannnak mar a regi szep idok? Most mar a sor szagat sem igazan birom.

Vagy a rohoges maradt el, vagy ismet szerencsem volt, de felvettek a Lunaparkba dolgozni. ( www.lunaparksydney.com ) Ez azt jelenti, hogy 75%-os az elnyert allaspalyazataim szama, mivel csak az InterContinentalos probalkozast nem koronazta siker. Mi lenne, ha meg angolul is tudnek?
Ja, felszolgallonak, barosnak vettek fel, a felreertesek elkerulese vegett. =0) Eleg komolyan veszik a minosegi munkara vonatkozo elvarasaikat, mert 6 oran keresztul csak a leendo helyekkel, az elvarasokkal valamint a jovobeni fonokeinkkel ismerkedtunk. (Mellesleg ez meg mindig nincs sehol Istvan polcfeltoltoi kalvariajahoz kepest / www.go2au.blogspot.com / Az elvarasok melle azert nyujtanak is valamit, ugyanis akinek nincs meg az RSA vizsgaja, az ingyen leteheti a ceg segitsegevel, valamint mindenkinek aki kave kozelebe kerul (felszolgalo, baros, vagy csak leszedo), kifizetik a Lavazza kaves vizsgajat. Mivel a vidampark tortenete nem egy alkalommal vett tragikus, vagy eppenseggel porig ego fordulatot, minden alkalmazotra elet es balesetbiztositast kotnek. Az bevetelre vonatkozo elvarasok sem alacsonyak. Mivel (tudomasom szerint) allami segitseg nelkul hoztak ossze ezt a $100 millios beruhazast, az idei evre $37 millio bevetelt terveznek.

Egyuttlakas 3 novel. Nos ez a kerdes is megoldodni latszik, ugyanis a fiatalabb nemet lany kikoltozese felboritotta az eddigi latszolagos nyugalmat. Az egyik magyar kollegam koltozik be, ami miatt kicsit frusztralva erezte magat Beata az "idosebb" nemet lany.
Elso kor:
Megbeszeltuk, hogy jon a srac (Miki), es mivel Beate nem akar ismet Ritaval lakni, Rita nem akar Mikivel, nekem kell Ritahoz koltoznom, Mikinek pedig Beatahoz.
Masodik kor:
Beate frusztralva erzi magat, ezert uj lakast keres. OK! Johet a masik kollegam, Sanyi is. (Fordult a kocka a fiuk javara)
Harmadik kor:
Beate megsem koltozik, mivel a megnezett lakasok vagy nagyon dragak, vagy undoritoak. Sanyi megsem koltozhet.
Negyedik kor:
Beate megsem szeretne Mikivel lakni, ezert lanyok egyutt, fiuk egyutt.
Otodik kor:
Rita megmakacsolja magat es kijelenti, hogy marpedig o nem lakik egyutt Beatevel. Beate sir. Koltozni akar. Sanyi megis koltozhet.
Hatodik kor:
Mire a hirek elerik, Sanyi sikeresen talalt masik lakast, Beate ugyszinten. Koszi! egyenlore harman maradtunk, ugy, hogy lovesem sincs, ki lesz az uj lakotars.
Most itt tartunk.
Mindez kb 50 SMS es egy het alatt zajlott le.

Sajnalatos modon St. Patrick napjan is dolgoztam, igy errol teljesen lemaradtam. Ha van valalkinek informacioja, szivesen vennem, hagy fajditsam egy kicsit a szivemet.;0((

Vegigolvasva a levelemet, ra kellett jonnom, hogy valymi keves informacio van benne Sydneyrol. Lassuk csak. Ha atszamolod forintra az itteni megelhetest, jobb, ha eldobod a szamologepedet, mert egy laza szivinfarktussal kezded a kintletedet. Ha mar dolgozol, konnyebb azzal kalkulalni, legalabbis nekem, hogy mennyi az oraberem es ezert mit tudok megvenni. Lehet, hogy igy is elkap az a bizonyos szivinfarktus, de legalabb enyhebb lefolyasu lesz. Rengeteg lehetoseg van a sporolasra, csak utana kell jarni. A lanyok talaltak pl. egy Nike lerakatot, aruhazat, ami ugyan baromi messze van a varoskozpontbol, de az uzletekben $300-ba kerulo cipot $60 ert lehet megvenni. Egy nagyobb oltozkodesnel akar masik varosba is elmennek ezert az arert. =0)
A vonatok tovabbra sem erkeznek meg idoben, de legalabb lehet veluk szamolni, hogy az 5:15-os vonatot pont elerem 5:30 korul az allomason. Kivancsi leszek, mennyit kesek majdl, ha az 5:30-as vonat, metro lesz bent 5:30-kor az allomason. ;0))
Egyszer azt mondta egy kedves vendeg a budapesti InterContinentalban (ausztraliaban felnott idosebb magyar holgy), hogy mi itten (Mo) nem tudunk mosolyogni, mindenki fasult. Nos azert Au-ban sem er mindenkinek fulig a szaja. Itt is monotonan elik meg az emberek a munkabajarast es nem oromkodnek a kozlekedesi dugok kozepen sem. Azert azt el kell mondani, hogy sokkal kulturaltabban kozlekednek, mint otthon, bar itt is van egy kis dudalas, de inkabb a birkaefektus a meghatarozo.
Az emberek jelentos resze segitokesz, ha csak banban nezel az utcan, egy terkeppel a kezedben, mar eleg szokott lenni (nem mindig), hogy valaki megkerdezze, hogy segithet-e.
Ha van penzed (nem kell gazdagnak lenni) es meg idod is van, elvezheted az eletet, bar ezt otthon is megteheted, csak ott sokkal "jobbmodunak" kell lenned hozza.

Nos mara ennyi, remelem, hamarabb tudok idot szakitani a kovetkezo beszamolo megirasara. Bizom benne, hogy nem csak en remelem. ;0)

Nincsenek megjegyzések: