csütörtök, március 04, 2004

Ujabb HAVI BONTASU koltsegvetesi "elszamolas" ezuttal negyed ev tukreben (november 25-tol, februar 29-ig). FONTOS hangsulyoznom, hogy ezek az en eletvitelemhez kapcsolodo kiadasok. A szallas koltsegeit csak februar elejetol szamolom, mivel akkor koltoztunk be az uj lakasba.

KAJA: 250-350AUD
KOMMUNIKACIO: 50-100AUD
UTAZAS: 120-200AUD
SZORAKOZAS: 100AUD
EGYEB: 200AUD
LAKBER+KAPCSOLODO KIADASOK: 2500AUD (persze ezt a lakotarsakkal kozosen tettuk le)
LAKAS LETETEK: 2250AUD (persze ezt is a lakotarsakkal kozosen tettuk le)
BUTOROK, ELEKTRONIKAI BERENDEZESEK: 1550AUD

Egy kis magyarazat es hasznalati utasitas a koltsegekhez.

Kaja: nagyon fontos megjegyeznem, hogy amiota van munkam, eleg keveset kell kajara koltenem, mert mind a ket etteremben kapok meleg etelt, amikor dolgozom. Egyebkent a piaci es aruhazi bevasarlastol a gyorsettermi kajalasig valamint a fagyiig, minden benne van.

Kommunikacio: szinten eleg keplekeny koltseg, es azt is kalkulalja bele mindenki, hogy itt volt a karacsony es a szilveszter is, viszont nekem eleg szukkoru a csaladom, igy nem kellett sok embert felhivnom, viszont ennek ellenere, februarban csak a fele volta a decemberinek.

Utazas: a piros zonaban laktam, igy a "legolcsobb" jegyet tudtam megvenni, bar abbol altalaban olyat vettem, ami vonatra, buszra es ferryre is jo volt. Most a belvarosban lakom, igy csak munkabajarashoz hasznalom a vonatot. Reggel 9:00 utan a jegyek arai csokkennek, igy a 4 megallos jegy 2,2AUD egy utra, a retur pedig csak 2,6AUD.

Szorakozas: mindenkinek sajat beosztasa, belatasa szerint. En nem iszom sort es tomeny szeszt, ezert azzal kulon kell tervezni. Ebbe a koltsegbe nehany party es pub meglatogatas, kirandulasok es az Internet Cafe van benne.

Egyeb: minden ami meg nem volt. Vizummodositas, ruha a "hideg" miatt es a felszolgalashoz, elektromos atalakito, terkep, napvedo, ..... stb.

Lakber + kapcsolodo kiadasok: az eleje egyertelmu a + pedig olyan dolgok, mint a kabelteve, telefon bevezetese, elektronikai dolgok berlese .....stb.

Lakas letetek: 4 het biztonsagi letet + 300AUD letet a berelt gepekre (mosogep, TV, huto)

Butorok, elektronikai berendezesek: agyak, agykeretek, ejjeliszekrenyek, akasztos szekreny, asztalok, szekek, kenyerpirito, vasalo, porszivo, edenyek ....stb. Egyszoval minden ami egy ures lakas lakhatova tetelehez kellhet.


Ismetelten csak jo szamolgatast tudok kivanni azoknak akik belevagnak a nagy kalandba. :0)) Mellekesen jegyzem meg, hogy remelem, a butorokat legalabb fel aron el fogom tudni adni hazamenetel elott.

Nincsenek megjegyzések: