vasárnap, február 29, 2004

Vettem egy USB drivert es remeltem, hogy mar otthon meg tudom irni a heti beszamolokat es csak el kell kuldenem. Ez nem jott be. Errol a geprol teljesen olvashatatlanul kuldte el, ezert most ujra beirom. Meg szerencse, hogy csak az eredetit kell atirnom es nem fejbol kell ra emlekeznem. :0))

Ujabb het es egyben ujabb honap telt el. Mar bele sem merek gondolni, hogy 3 honapja erkeztem az otodik kontinensre. Meg most is van ugy neha, hogy azt erzem, csak tegnap szallt le a gepem. A suli es a munak mellett a kozeli helyek egy reszet mar sikerult felfedeznem es remelem ez a tovabbiakban is igy lesz, csak azzal a kegeszitessel, hogy esetleg tavolabbi helyeket is meg tudok majd latogatni. Lehet, hogy ideje lenne elovenni egy Au. utikonyvet, ugyanis ideutazasom elhatarozasaban nem sok szerepet jatszott a termeszeti es a tortenelmi szepsegek elore betervezett es betablazott felkeresese. Nalam egyebkent is sok minden keplekeny. Terveim szerint egy evre erkeztem, de csak 6 honapra van vizumom, amit a tandij masodik felenek befizetesevel "szinte automatikusan" meg tudok hosszabbitani. (Legalabbis remelem.) Most azonban ugy nez ki, hogy a suli miatt tobb, mint 1,5 evig maradok. =0)) Csak tudjam szponzoralni a kintletemet. Tudja valaki elore a jovoheti lotto nyeroszamokat? Termeszetesen ez csak akkor ervenyes, ha hajlando velem megosztani. Ha van kedvetek, mindenki kuldhet tippeket, a legtobbet megjelolt szamokat megjatszom. Osztozunk. :0))))))

A bekoltozes nem ert veget a lakas "elfoglalasaval", mivel a telefonvonalat, a kabeltevet es a tovabbi butorokat is inteznem kellett.

Felkerestem a Telstra irodajat, ahol a szerzodes megkotese utan kozoltek, hogy a kabelteve is az internet szerzodest csak delutan kossem meg, mert addigra elni fog a vonalam es akkor olcsobb. Delutan, a megadott ido utan egy oraval, vissza is mentem, de ertetlenul nezve kozoltek, hogy nem tudjak, mi lehet, de meg nem el a vonal. Sebaj, holnap biztosan mukodik mar. Jojjek vissza. A magyar mentalitast es munkamoralt alapul veve ket nappal kesobb, penteken mentem vissza. Info semmi. Toluk felhivtam az ugyfelszolgalatot, ahol kozoltek, hogy 2 es 5 kozott legyek otthon, megoldjak a problemat. Mondanom sem kell, hogy senki sem jott ki. Hetfon nem volt idom, ezert csak kedden mentem vissza. Kicsit morcos voltam. Az ugyintezo, mar fejbol keresete elo a gepben az adataimat es mosolyogva kozolte, hogy mar 3 napja van vonalam. Miert nem probaltam ki? Csak azert mert megbeszeltuk, hogy a keszuleket berelni fogom, ami meg nem tortent meg es a nelkul eleg nehez lett volna letesztelni. A mobilommal megsem probalhattam ki. Nos ez a kis bekotesi procedura, ami jelen esetben nem sok munkaval jart, 59AUD-ba kerult.
Akkor kezdjunk neki az internetnek es a kabeltevenek.
Sajnalattak kozli, hogy a lakasunkba valoszinuleg nem tudjak a Foxtel-t bevezetni, mert a toronyhazban nincs kiepitve a szolgaltatas. Micsoda? A bejarati ajto felett, a plafonrol a logojukkal ellatott TV kabel log. Ujabb ugyfelszolgalati telefon, ezuttal a Foxtel-nek. O is ertetlenul allt a kerdes elott, hogy miert nem latja a Telstra a kabellehetoseget, mert szerinte megoldhato. Rendben. 2 het mulva kijonnek es aktivaljak. Meg szerencse, hogy a TV-t mar ket hete berlem. ;0))
Johet az internet, illetve csak jonne, mivel olyan araka vannak, hogy marad az internet kavezo. Az arlistat sajnos kidobtam mergemben, pedig az is megert volna egy tanulmanyt.

Valoszinuleg sikerul elernem, hogy lassacskan a toronyhaz biztonsagi fonokenek a "kedvence" legyek. Koltozni tovabbra is csak hetkoznap 10 es 16 ora kozott lehet, ez azonban nem mindig megoldhato. Vettem meg ket polcos es egy nagy akasztos szekrenyt. Megkertem a biztonsagi vezetot, hogy ugyan engedje mar meg, hogy 17 orakkor felvihessem ezeket, nem foglalnak majd sok helyet, lapra szerelve erkeznek. Rnedben, de csak egy darabot egyserre. Szokas szerint csak 18 orara erkezett meg a butor es csak a tukros szekreny volt lapra szerelve. Nem baj, felvihetjuk egyesevel. A ket polcossal nem is volt problema, de a tukrosnel ugy gondoltuk, hoyg a szekrenyt szamoljuk egynek. Mohamed nem igy gondolta. Orditva jon le a garazsba, hogy mit kepzelunk, ne tartsuk fel a liftet es milyen nyelven ertunk mi egyaltalan. Azonnal pakoljak ki a liftbol es csak egy darabot vihetek fel egyszerre. Na ekkor zarodott be a liftajto. Szerencsere benne voltam a liftben, igy egyedul kidobaltam a cuccokat a 28. emeleten es mar meg is volt oldva a problema. Mire lementem a tobbiekert, Mohamed mar nem volt ott. Azota csak akkor "merem" zaklatni, ha nagyon fontos. :0))

A sulim szakmai resze tovabbra sem tul nehez, de persze majd a vizsgnan derul ki, hogy konnyu vagy sem. Egyedul a hianyos szokincsem okoz problemat, mivel munkatapasztalatom es tanulmanyaim is vannak az eppen vett temakorben (Munkahelyi egeszseg es biztonsag, Cegek szervezeti felepitese). Marad a szotarazas. A tankonyvek megitelese nagy altalanossagban olyan, mint otthon. Eleg negativ. Eros szaknyelv, neha tulzottan tomor, maskor felesleges es lenyegtelen dolgokrol ir oldalakon keresztul. "Javallott" az orakon valo resztvetel (nem csak a 80%-os bevandorlasi hivatal altal megkovetelt szint), mivel az orai anyagra epul majd a vizsga.
Ideerkezesem elott nem igazan ertettem, hogy mikent lehet megoldani, hogy havonta lehet bekapcsolodni a kepzesbe. Erre is feny derult. Mindegy, hogy a 20, a 40 vagy a 60 hetes kepzesen veszel-e reszt, ugyanabba a csoportba kerulsz es onnantol kezded a kurzust. Lehet, hogy "csaj" 20 hetre erkezik valaki, megis a 60 hetes kepzes utolso 20 hetes reszen vesz reszt. Ennyit arrol, hogy a 20 hetes kepzes biztosan konnyebben emesztheto. Business es Retail szakon ezt meg mg is ertem, de mi van az IT kepzessel. Ott valahogy furcsa lenne a vegerol kezdeni es az elejevel befejezni. Bar ez mar legyen az IT szakosok problemaja. :0P

Meg szerencse, hogy a mult heten tanultam meg a bumerangdobas alapjait, mert a het elejen szinte vegig esett, igy nem nagyon volt kedvem kimozdulni a alkasbol a suli es a munka kivetelevel, bar ezekben az esetekben sem a kedv volt a fo motivacio. Sajnos az etteremben a forgalom tovabbra sem kozeliti meg az elvartakat, igy penzkereset szempontjabol "sajnos, tul sok" szabadidovel rendelkezem. Ket heten belul kiderul, szukseg van-e tovabbra is ilyen szamu szemelyzetre, vagy nehanyunknak, koztuk nekem is, mas helyet kell keresnunk. :0((( Sajnos ez annak ellenere is bekovetkezhet, hogy tegnap volt a legnagyobb forgalom es borravalo, miota itt dolgozom. " Hosszabb" kirandulast termeszetesen nem tudok tervezni sem, mivel altalaban vagy suliba, vagy dolgoznom kell menni. Nagyon ritkan jon ossze, hogy egy egesz napom szabad legyen. Eddig annyira be voltam tablazva, hogy nem is tudok mit kezdeni a szabadidommel. Marad a szotarazas es a nyelvtanozas, esetleg valamelyik beach felfedezese, ha jo ido van. Valoszinuleg meg egy darabig a harmadikat fogom valasztani ;0)))))), legalabbis az igazi osz bekoszonteig. Egyebkent ma nagyon szep, napos ido van. Remelem, igy marad holnap is, a szabadnapomon.

A TV-n sikerult egy csatornat szemcsesen befogni, igy az esti hirekbol is van nemi informaciom:
A "rossz ido" nem mindenkit keseritett el, mivel egyes partszakaszokon a hullamok merete elerte a 6 metert. Azt hiszem a profi hullamlovasok erre varnak egesz evben.
A Manly es a Circular Quay kozott jaro Ferry-t viszont annyira dobaltak a hullamok, hogy tobben rosszul lettek.
a Jet Star fapados legitarsasag majus 25-tik inditja be uj szolgaltatasat es ezert a ket kozepetol megkezdte ertekesiteni jegyeit az interneten keresztul. 100.000db jegyet ertekesitenek az indulasi akcio soran, ugy, hogy egy Sydney-Melburn, egyutas jegy 29AUD. A hiradasok szerint ezek Au tortenelmenek legolcsobb jegyei. A visszautrol nincsenek informacioim, de peldaul a tanarunk kozolte, hogy ennyiert akarhova elmennek a ferjevel a keleti parton, utana meg majdcsak visszajutnak valahogy. :0)))

A nagy szabadsagomat kihasznalva felkerestem az Aquariumot. NAGYON SZUPER!!!! Kicsit mar le voltam torve a Manly Ocean World utan, hogy nem is fogok nagyobb alatseregletet latni, mint a Campona Tropicarium-ban, de pozitivan csalodtam. Egyedul a fokak medenceje volt kicsit "unalmas", mivel az egyetlen fokat, amelyik a medencebe tartozkodott kb. 10 percig kerestuk, mire megtalaltuk. A capak medenceje is hatalmas volt, amit a lomhan uszkalo ragadozok merete is indokolt. Azt hiszem a 100 meteres sikfutas uj vilagrekordjait lehetne lemerni a latogatok kozott, ha az alagut fala elkezdene repedezni. ;0)) A legjobban az tetszett, hogy volt egy hatalmas akvarium, amit egy sotet helysegbol, egy kb 6*3,5 meteres ablakon keresztul lehet szemrevetelezni. CSODALATOS ES MEGNYUGTATO! Bar az etetes elott nem szivesen ugranek be a capakhoz furcsizni. Elso amulatomban el is hataroztam, hogy amennyiben anyagi kereteim lehetove teszik, olyan 200 negyzetmeteres hazat veszek, amibol 180 negyzetmetek az akvarium a maradek 20 negyzetmeter pedig a lakoter.

Ennyi volt a moka mara, zarul Adam story site-ja, de ha tetszett, jovoheten ujra eljon Tercsi, Fercsi, Kata, Klara, s mindahany nev a naptarba. Viszontlatasra pajtasok!


Udv:
Adam

Nincsenek megjegyzések: