vasárnap, március 07, 2004

Hat meg kell mondanom nagyobb erdeklodesre, visszajelzesre szamitottam a lottoszamok kapcsan. Senki sem akar nyerni, vagy csak osztozni nem szeretnetek?

A mult het vegen meg egy kicsit sikerult javitanom a munkaval kapcsolatos hangulatomon, ugyanis a nemzetkozi etterembe megkertek, hogy dolgozzak mar ugyan egy kicsivel tobbet, mert itt meg keves a (jo) szemelyzet. Ez azert jol esett, foleg, hogy a heten ujabb fejelmenyek voltak a masik etteremben. Szombaton az elso (es ha igy haladunk, akkor lassan az utolso is) alkalom volt, hogy felalltak a vendegek az asztaltol, mivel tobb, mint egy ora utan sem kaptak meg a vacsorajukat. Az egyik ilyen tarsasag Kanadabol jott es kulon ajanlasra kereste fel az ettermet. Kivancsi vagyok, o ajanlani fogja-e valha is, hogy ide jojjon enni. Csak a hangulatjavito ingyen kavek, az ingyen borok es a gratisz desszertek kozel 500-800AUD-ba kerultek a fonoknek. Talan valtoztani kellene a konyha strukturajan, mivel a vendegek a szazadik bocsi utan is kozoltek, hogy szerintuk nem a felszolgallokon mulik a dolog. Mint kesobb kiderult penteken este sem volt jobb a helyzet, de akkor legalabb ki lehetett engesztelni oket a gratisz dolgokkal. ;0(((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Egyebkent a penteki ebedet szines musorral egeszitettuk ki, ugyanis az etterem melletti epulet szepen elkezdett fustolni. Kb. 3-5 percen belul 8, azaz nyolc tuzoltoauto jelent meg a helyszinen. Mit csinaltak? Nem rontottak ajtostul a hazba, mindent lelocsolva a vizestomlokbol, ahogy altalaban a filmekben latni. Eloszor nehanyan oxigenpalackokkal felderitettek az epuletet, a tuzet es utana kezi poroltokkal (azert nem az 5kg-os valtozattal) szepen eloltottak a tuzet. Lehet ezt igy is csinalni. Minek nagyobb kart okozni, mint ami egyebkent is keletkezik.

Mivel a 28 oras munkalehetosegemet nem tudom egyenlore kihasznallni, ugy dontottem elmegyek egy allasinterjura. NEM ROHOGNI!!!!!, ugyanis a "hamarosna megnyilo" /egyesek szamara ismert lehet ez az idomeghatarozas ;0)) / vidamparkba jelentkeztem kajaval es italokkal kapcsolatos munkakorbe. Mr. Budi szavai villantak belem az interju soran, ( You are lucky..... ) ugyanis a 10 elsokoros felvetelizteto kozul pont egy olyat fogtam ki, akinek ausztraliaban szuletett magyar a felesege. A "legfontosabb" szavakat azert o is ismerti: "Istenem, Istenem.", hatalmas sohajjal a vegen. :0D A masodik korrol e-mail-ben ertesitenek, de allitolag sietniuk kell, mivel marcius 29-re tervezik a nyitast.

A sulim a szokasos mederben folyik, azzal az elteressel, hogy kozeledik az elso vizsga. Hogy ne csak a pillanatnyi tudason, esetleges stresszeden muljon az ertekeles, pl: egeszseg es biztonsag targybol 3-4fos csoportokban kellett kiertekelni, meghatarozni, velemenyezni egy videoteka adatait. Igaz, hogy csak 20%-ban szamit az osszpontszamba, de legalabb egy jo alapot adhat. ;0)) Nekunk 17% lett.

Az idojarasra irigykedoknek elmondom, hogy kezd bekoszonteni, bar lehet, hogy mar a nyakunkon is van az osz. Gyakran esik, es este azert mar jol jon a hosszunadrag. Azert meg mindig jobb a helyzet, mint otthon.

Csutortokon egy volt Japan osztalytarsam meghivasanak eleget teve (most koltozott ide) ellatogattam Pyromont-ba /legalabb 15 perc seta volt tollunk ;0)) /, egy kellemes BBQ-ra. Mint kiderult egyetlen nem azsiai ferfi voltam, mivel meg egy katalan lany is volt a tarsasagban. Ennek ellenere azt kell mondanom, hogy nagyon jol ereztem magam, mert hihetetlenul kozvetlenek es kedvesek voltak, bar azt mondtak, hogy ez csak azert van, mert nincsenek kozottuk kinaiak. Ki tudja? Meglepett, hogy a BBQ a teton volt, es az meg nagyobb meglepetest okozott, hogy onnan, a 11. emeletrol sokkal szebb panorama tarult elem, mint a 28.-rol. Igaz itt nem is vettek korbe oket toronyhazakkal. Lehet, hogy vannak problemaink a 3 lannyal, de bele sem merek gondolni, mi lehet naluk, mikor 3 szobara, 2 furdoszobara jutnak kilencen, ugy, hogy az egyik furdoszoba direkt kapcsolatban van az egy szobaval es igy csak ketten hasznaljak. Gondolom kitalalhato, hogy a masikat pedig 7 azaz het lany hasznalja. Kicsit zsufolt lehet.
Az egyik vendeg srac felajanlotta, hogy hazavisz motorral. Mivel o sem ismerte a kornyeket, haromszor is sikerul megneznema Star City nevu casinot. ;0))

Szombaton delutan, este dolgoztam, igy lemaradtam a homoszexualisok felvonulasarol. Az eso miatt nem is nagyon banom, bar lehet, hogy erdekesebb lett volna, mint a vendegek reklamacioit hallgatni. Mivel az egyik sracnak 6.-an, nekem pedig ma van a szulinapom, elhataroztuk, hogy a "jo forgalmat" is megunnepelve, bemegyunka varosba es az en 10 eves alkoholmentes eletmodomon is valtoztatva, a pohar fenekere nezunk. Ott kezdodott, hogy mar az etteremben megittunk negyen egy uveg Torley-t (csak a hazai izeknek felelevenitese miatt), majd taxiba szalltunk es elindultunk a varos fele egy kis kiterovel, mivel meg mindig le voltak zarva egyes utak a felvonulas miatt. A taxi vegul a Fox Studional tett ki minket, ami lehet, hogy egy kicsit meg messzebb is van a belvarostol, mint ahonnan indultunk. Nos senkit sem akarok megbantani, de a cseh kollega szavaival elve, ennyi "buzeranti"-t nem lattam meg egyszerre. Mint kiderult a felvonulas vegallomasanal szalltunk ki, igy a legtobben itt taboroztak le. Hihetetlen, milyen alakokat lattunk. A borszerkos angyal korbaccsal, a borfuzos domina (pasi), a lancszerkos csajok es hapsik, bar ezt nehez eldonteni, a transzvesztitak, a piros papi reverendas alak szines szallagokkal, 2meter magas, vallas, rozsaszin nyuszik ..stb, szoval mindenki, aki szivarvanyszinbe oltoztetheto. Azert orultem, hogy a tobbiek velem voltak, mert igy csak nehany ajanlatot kaptunk.
Fel ora, szakado essovel kisert gyaloglas utan be is ertunk a varosba, ahol hasonlo volt a helyzet, bar szolidabb kivitelben, mint a Fox Studional. A jobb helyeket mar messzirol meg lehetett ismerni, mivel hosszu sorok kigyoztak elottuk. Ahol nem volt sor, oda meg inni sem volt kedvunk bemenni, olyan alakok voltak bent. Vegul egy kellemes ir kocsmaban kotottunk ki, ahol tovabbi pezsgok elfogyasztasa utan kellemesen tompult allapotban tertem nyugovora (hajnali 6 korul).
Reggel 9-kor hivtak a nemzetkozi etterembol, hogy be tudok-e menni, mert kevesen vannak. Nos ez volt az elso alkalom, hogy nemet mondtam az invitalasra, de remelem megertettek, hogy a szulinapomon nem szeretnek dolgozni. Amikor kileptem a szobabol nagyon meglepodtem, ugyanis a nemet lanyok (Rita a baratjaval lakik, amig itt van) egy tortaval fogadtak. Hat nem mondom, hogy nem erzekenyultem el. Nagyon jol esett, mivel egyaltalan nem szamitottam ra.

Folytatva a negativumokat, a vonat (metro) menetrendet ki lehet dobni a kukaba, ugyanis annyit kesnek a vonatok, hogy azzal mar kalkulani sem igazan lehet. A legdurvabb eddig az volt, hogy 20 perc varakozas utan meg mindig ki volt irva, hogy 10 perc mulva jon a kovetkezo, de a City Rail nagyon sajnalja. Koszi, ha kirugnak, mert folyamatosan elkesek, elmehetek vonatkerepumpalonak. ;0((

Nincsenek megjegyzések: