vasárnap, február 15, 2004

Esemenyek tomkelege, azonban megprobalom rovidre fogni, majd meglatjuk, hogy mennyire sikerul.

Ott hagytam abba, hogy bekoltoztunk. Ahogy sejtettem, nem egyszeru, ha negy ember lakik egyutt, foleg nem, ha ebbol harom nonemu. A szobavalasztasnal az egyik fo szempont az volt, hogy a lanyok szobajabol nyiljon a sajat furdojuk. Rendben. Ki gondolta volna, hogy egyikuk szeret este 10 korul lefekudni es koran kel, mig a masik Hajnalig fentmarad es csak lefekves elott akar furodni, es reggel keson kel. Vita! Meg jo, hogy van klima, mert igy az is vitara ad okot, hogy milyen hofokon, mikor es mennyi ideig hasznaljuk. Termeszetesen szinte mindenkinek mas a velemenye. Vita!
Odaig fajult a dolog, hogy a szobatarsamat a legnagyobb sajnalatomra, meg kellett kernem, hogy csereljen helyet a masik nemet lannyal, hogy csokkentsuk a vitak szamat. Miert tud egy 18 eves "lany" felulemelkedni olyan problemakon, amiket a 25 ev feletti "nok" eles vitaban sem tudnak megoldani. Tudom, ne altalanositsak, de akkor sem ertem.

HIHETELTENUL DRAGA AZ INTERNET!!!!! A toronyhaz amiben lakunk, a Telstarral van szerzodesben, ezert ott probaltam elintezni az inernetet es a kabeltevet. Ott kezdodik, hogy az otthoni ADSL es kabel elofizetesekkel ellentetben, itt korlatozva van a letoltes mennyisege az elofizetes mertekeben es a tovabbi letolteseket Mb alapon szamlazzak. Lehet korlatozas nelkuli elofizetesi szerzodest is kotni aminek viszont eleg kedvezo (kb. 70AUD) az ara, de azt 2 evre kell alairni. Ki tudja ezt vallalni? / Kivandorloktol, jeloltektol es allampolgaroktol nem kerdeztem. ;0)) / Egyenlore marad az internet kavezo. Ket honapos tagsag 10AUD es igy a hasznalat 0,5AUD / ora. Ez azert nem olyan rossz, bar ha mind a negyunk internetezesi koltsegeit osszeadnam, lehet, hogy megis inkabb elofizetnek az internetre.

Elkezdodott a szakmai (Retail) kepzesem. 3 nap / het. Hat nem fogok megszakadni, legalabbis a felkeszulesi idoszakban. A vizsgakrol meg nem tudok semmit. Itt, az otthoni gyakorlattal ellentetben, ha be tudom irasban, vagy gyakorlatban bizonyitani, hogy az adott targyat mar tanultam, vagy gyakorlatom van benne, visszateritik az adott resz arat. :0)) Szuper, en kiutazas elott kereskedelmi szakon halasztottam. Remelem, lesznek atfedesek.
Az elso nap azzal kezdodott, hogy megkerdeztek, szeretnek-e munkat, mivel a szakmai kepzeshez ezt is biztositjak. Ket etterem mellet egyenlore nem vettem igenybe, de ha tovabbra is pangas lesz a vendeglatasban, lehet, hogy palyat kell modositanom.

Penteken ujabb Brazil Party-ra voltam hivatalos Zsofi /mar megint egy magyar=0)) / altal. Meg most is elkepeszt, hogy milyen hangulatot tudnak csinalni a brazilok. Nagyon baratsagosak es nem hagyjak, hogy egy pillanatra is kiess a hangulatbol es a jokedvbol. Neha ugy erzem, hogy nehany napra a harminctol, mar "kioregedtem" az ilyen bulizasbol, de itt ugy erezheted, hogy nincsenek korhatarok. Sokan voltak, akik nalam joval idosebbek, megis ugyanolyan jol ereztek magukat, mint a "tinik".

Szombaton ismet kikotott a Star Princess nevu luxushajo az Operahaz szomszedsagaban. Ez csak annyiban erdekes, hogy a magyar lakotarsam, Rita egyik baratja, felszolgalokent dolgozik a hajon es elozetes bejelentkezes alapjan meglatogathattuk a fedelzeten. Azt kell mondanom, hogy tudnak valamit arrol, hogy mitol doglik a legy. Egesz nap ingyenes, latogatoi nap volt, foleg utazasi irodak meghivott vendegeinek, alkalmazottainak, de mindenkivel nagyon kedvesen es figyelmesen bantak. Jo magyar szokas szerint megprobaltunk minden etkezesi lehetoseget kihasznalni, de meg en is kenytelen voltam feladni a kuzdelmet.
Az egesz hajo egy kicsit allomvilagnak tunt. Medencek, pezsgofurdok, casino, disco, ettermek, szinhazak es uzlethelyisegek. Csak szuperlativuszokban lehet rola beszelni. UTASKENT!!!!!! Azon kevesek koze tartoztunk, akik "megcsodalhattak" a legenysegi szallast es etkezot is. Megis csak jo dontes volt, hogy a hajo helyett Ausztraliat es a tanulast valasztottam. A szobak nagyon kicsik voltak es mikor ebbeli eszrevetelemnek hangot adtam, kozoltek, hogy ez meg a nagyobbak koze tartozik. Valahol sporolni is kell a hellyel, hiszen a 16 emeleten neha 3500 utas es 1350 fos szemelyzet osztozik.
Az etterem falat vegig uveg boritotta, igy tovabb fokozodott az az erzesem, hogy ez nem a valosag, hiszen lassan nap mint nap latom az Operahazat, de most a 14. emeletrol csak egy nagy makettnak, vagy poszternak tunt. Az az erzes fogott el, hogy azt kivanjam, hogy mindenkinek resze legyen egy ilyen napban, vagy inkabb egy hosszabb utazasban. ;0))
"Sok" magyarral talalkoztunk a hajon akik mind erdeklodve es hitetlenkedve fogadtak, hogy itt tanulunk. Nekik hihetetlen? Egyesek, mar a 6. szerzodesuket toltik ilyen es hasonlo hajokon, ami tobb, mint 4 evet jelent. Mi ehez kepest az en kis 2,5 honapom?

Ma a Bondi Beach hullamaiban es a nap sugaraiban furdozve pihentem ki a het faradalmait. Mennyire hianyzik egy kis holapatolas, jegkaparas a kocsirol. ;0))))))))) BOCSI, de nem hagyhattam ki. Remelem, mindenki eljut legalabb hasonlo szituacioba es megerti, hogy milyen is az, ha mint atlagember is elvezheted az eletet. (Azert tenyleg van par dolog, ami hianyzik otthonrol, de a kitelepulokkel ellentetben, en tudom, hogy egy nap lejar a "szamuzetesem" es ismet bekerulhetek a "rendes" kerekvagasba. Szerencsere ez meg nem holnap lesz.)

Ahogy sejtettem, most sem lett tul rovid, de jovoheten ujra megprobalom. =0))

Nincsenek megjegyzések: