szerda, május 02, 2007

Sziasztok!

Pontosan egy évvel és egy nappal ezelött ítam utolsó bejelentkezésemet, körlevelemet, amit mostantól szeretnék ismét feléleszteni. Aki eddig nem kapta, vagy korábban nem volt a listámon és érdeklődik az előzmények iránt, az a www.adam-in-au.blogspot.com oldalon nézhet körül.

Egy év nagy idő és sok minden történ is. Azonban a legfontosabb és igazi fordulópontot a mai nap jelenti, ugyanis megkaptuk az ausztrál ideiglenes állampolgárságot. ;o))))))

Mik is történtek, mióta nem hallattam magamról?
  • néhány napos folyami hajókázás, horgászás a kolegáimmal. Ez szinte természetesen nagymértékü alkoholfogyasztással, és 0, azaz nulla darabszámú hal kifogásával járt együtt.


  • legjobb itteni barátom, Miki esküvőjén voltam tanu. Ezen frigynek eredménye Jude, a "keresztfiam" aki még nincs megkeresztelve, így hivatalosan nem is a keresztfiam.
  • Édesanyám egy hónapot töltött velünk, amelyre egy kalandos hazautazás tette fel a koronát. Városnézés, quadozás, delfinnézés, természetjárás, múzeumlátogatás és hasonlók színesítették a szürke hétköznapokat.







  • nagyon komoly horgászverseny beindítása Peti barátommal, ami persze az évi két horgászással nem éppen mondható sűrű programnak.
  • izgalmas és nagyon fárasztó, de egyben győzedelmes paint ball csata. Már csak azért is győzedelmes, mert a mai napig nem sikerült megegyezni, hogy ki is győzött. Mindkét csapat. ;o))
  • látogatás Hunter Valley-be, ami nem igazán jött be, a magyar borvidékekkel összehasonlítva. Hegyoldalba vágott pincékről, hangulatról ne is ábrándozz.

  • vettünk egy 8 éves Toyota Rav 4 terepjárót, mivel Ablak, a Daihatsu Sharade gépjárművünk kilehelte lelkét, miután hengerfejes lett.
  • eljutottunk Cairns-be is, ahol búvárkodás, kajakozás, vadvizi evezés, szigetlátogatások és lovaglás töltötte ki a pár napunkat.



  • decemberben Forsterbe látogattunk, ahol vadon élő delfinekkel úsztunk.











  • januárban irány Tazmánia, ami természeti szépségeiben gyönyörű és érdekes, de ezzel ki is merült, amit el tudok mondani róla.
  • Coffs Harbour-t is meglátogattuk, ami szintén gyönyörű. Ha arra jártok mindenképpen menjetek el a Big Banana nevű helyre és próbáljátok ki a csokis banánt. Nekem nagyon bejött. ;o)) Ha delfinekkel, vagy fókákkal akarsz úszni, akkor jó előre jelentkezz be rá, mert mi későn tudtuk meg a lehetőséget, így csak egy fóka és delfinpuszit sikerült elintézni. Utána persze Frida nem akart megpuszilni. Nem is értem. Lehet, hogy féltékenyebb, mint gondoltam.?
  • volt osztálytársam és barátom, Szilárd volt látogatóban nálunk 6 hétig. Ebből 3 hét alatt körbeloholta a fél kontinenst, de azért hagytunk időt egy surf táborra is, hogy megtanuljuk az alapokat.
  • természetesen a suli és a munka itt is a mindennapok része, valamint az IELTS nyelvvizsgát is le kellett tennem, a szakács szakmát elismertetnem és beadni a bevándorláshoz szükséges papírokat. 4,5 hónap várakozás eredménye a mai hír, ami ismét írásra késztetett.

Röviden ennyi, bár egy könyvet lehetne íni az eseményekről. A lényeg, hogy megvan a PR, így újult erővel vághatunk neki a lehetőségeknek Fridával.

Bocsi, ha valakit untattam, de a levelező rendszerben elég egyszerűen be lehet állítani a szűrést, ha a késöbbiekben nem érdekelnek az események. Ezt vegyétek figyelmeztetésnek, mert mostantól gyakrabban fogok írni.

3 megjegyzés:

krisz írta...

No, vegre rolad is lehet hallani! :)
gratula a PR-hoz!

Névtelen írta...

Szevasz Ádám!
Nagyon jó a Bloogod.Látóm, hogy már jó pár éve kint vagy pedig nem így tervezted.
Most, hugy megvan az állandó lakosi vizumod nem is akarsz már hazajönni?

Üdv:Dávid
ishanfan@freemail.hu

Névtelen írta...

Gratulálok Ádám!! Klári