csütörtök, május 24, 2007

Megigértem, tehát írok. Na jó, nem mindíg sikerül gyorsan rászánni magam az írásra, de ha nagyon sokáig nincs időd írni, majd hirtelen rádszakad a rengeteg szabadidő, nem tudsz vele mást csinálni, mint szépen elfecséreled. ;o) Lehet, hogy másra ez nem igaz, de nálam most ez zajlik.

Mindennapos semmittevéseimet csak a La Citában eltöltött 2,5 nap alatt ledolgozott 40-42 óra szakítja meg, valamint némi házimunka.
Ha már szakács végzettséggel kaptam meg az állandó lakosi vízumot, legalább néha főzök és rendes csapattaghoz méltóan, el is mosogatok (általában).

Mivel jóideje csak a DVD-k megvásárlásáig jutottam, most végre van rá időm, hogy meg is nézzem őket. Éljen a Jóbarátok 10 évad. ;o))
Ezen iszonyatosan fontos teendőim mellett azért még marad időm internetezni és az e-mail elmaradásaimat behozni.

Sajnálatos módon az első nap során végrehajtott életmentő vízcsere az akváriumnak kinevezett üvegedényben csak 2 héttel hosszabbította meg Halóca életét. Induláskor még 6 halat hoztunk haza egy karácsonyi rendezvényről, de az első három nap alatt 3 el is távozott az örök vadászmezőkre. A maradék három egész jól bírta vagy két hónapig, mikor is az egyiket sikerült túletetni. Az utolsó páros sem hízta túl sokáig, ugyanis az egyikük a vízcsere során kiugrott az átmeneti tárolásra szolgáló edényből és bevergődte magát a mosógép alá. Ezen öngyílkos manővere azért volt hatásos, mert a mosógép annyira szorosan van a helyére illesztve, hogy Frida nem tudta egyedül elmozdítani, én meg csak éjszaka értem haza. Ezen sorozatos elhalálozások arra vezettek minket, hogy felhagyjunk a haltartás izgalmaival.

Miért is csinálok nagyrészt most mindent én és Frida kevesebbet? Mivel neki az első héten sikerült egy irodai állást kapnia teljes munkaidőben, ami itt is 40 órát jelent (meg amennyivel többet). Elötte is ennél a cégnél dolgozott 20 órában, de más beosztásban. Ez az új munkaör teljesen kikészíti, ami eléggé aggasz is, mivel sajnos olyan mint én. Ez abban merül ki, hogy nagyon komolyan veszi amit csiánál és annak minden tekintetben meg kell felelnie az elvárásának. Az pedig nem alacsony. Én már csak tudom. ;o))

Most pedig néhány reklámgyanus megjegyzés.

1, A La Cita Bar & Restaurant elindította új kínálatát szerdán és vasárnaponként. Ez nem mást takar, mint a régóta igérgetett churrasco-t. Ez a brazil stílusú, "all you can eat" $29,95 fejenként, azonban tartalmazza a főétel mellett az előételt is, ami kukorica chips, szószok, grillezett kenyérszeletek és salsa. Ezt követően a főételt már nyársakon szolgáljuk fel, az asztaloknál, ahol a vendégek eldönthetik, hogy az mennyit is kérnek az aktuálisan kihozott bárány, marha, malac illetve csirke sültekből. Az első nap kicsit meglepődtek a vendégek, mivel jópáran a szokásos étlapot várták, de mindenki elégedetten távozott. Ja a legjobb az egészben, hogy a tervek szerint minden hétköznap ebédidőben churrasco lesz az eddigi étlap helyett. Amennyiben a pangó déli órákban a vevőszámot feltornázzuk 700-ra egy hétre vetítve, akkor egy komoly kirándulás van beigérve a csapatnak. Ha csak a hajós kirándulásra gondolok, amin tavalyi voltunk, máris motiválva érzem magam. ;o)

2, Régi tervem megvalósitásához találtam komoly partnert, így elindítottunk egy diákügynökséget, ami a kenguruk földjére jutáson kívül az elvárásoknak megfelelő suli kiválasztásán keresztül ingyenes reptéri fogadást és hivatalos ügyek intézését is vállalja. Mivel eddig szinte minden alkalommal nekem kellett elintéznem a sulival kapcsolatos ügyeimet, a tapasztalatok sokat számítanak, hogy másoknak is tudjunk segíteni.

Nos mára ennyi, de kihasználva a szabadidőmet hamarosan jelentkezem. ;o)

Nincsenek megjegyzések: